Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața produsă de KFC. Utilizarea aparatelor de producere a gheții în care au fost descoperite bacteriile a fost interzisă, a anunțat directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.
El a prezentat un film realizat în timpul unuia din controalele la KFC, în care era prezentată procedura prin care un pahar în care era introdusă gheața descoperită ulterior ca având bacterii era umplut cu Coca-Cola dintr-un dozator al KFC, scrie profit.ro.
Unul din restaurantele KFC în care gheața testată a ieșit pozitivă la testul pentru bacterii a fost cel din Vitan, a precizat Paul Anghel.
„La mall-ul din Vitan am prelevat gheață, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica și am determinat anumite valori. N-aș vrea să mă refer la numărul total de germeni, care a fost iarăși destul de mare și a fost depășit, pentru că pot fi unități de focar patogene sau nepatogene, dar am găsit, la două probe, bacterii coliforme și enterococi intestinali. Am gândit să limităm răspândirea acestei gheți cu probleme, respectiva mașină de gheață a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoștință că aceste analize au fost făcute și că au fost depistate bacterii coliforme și enterococi intestinali.
Analizele au fost repetate, este un laborator din București acreditat și autorizat RENAR, care a primit de la noi probe de la mai multe unități din București, în 5 dintre cele 7 unități verificate s-au găsit în continuare aceste probleme – bacterii coliforme, enterococi, Clostridium – lucruri care după părerea noastră sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele mașini de gheață, astfel încât să nu se mai propage povestea cu infectarea mai departe.
Vom alerta și Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi (marți, n.r.), ca să verifice exact care sunt problemele acolo. De asemenea, s-a luat decizia opririi temporare a furnizării cu gheață pentru băuturile carbogazoase. Povestea a plecat de la determinarea unei cantități de gheață mult superioare unui băuturi carbogazoase„, a explicat Paul Anghel.
