Skip to content
Sport

Rețete ideale pentru Paște. Vezi trucul magic de care nu știai FOTO

Rețete ideale pentru Paște. Vezi trucul magic de care nu știai.

Astfel, meniul de Paște este atent selecționat de către gospodine, iar în mod tradițional de pe masa de Paste nu lipsesc ouăle rosii, mielul, cozonacii si vinul rosu.

Însă, nu este exclus ca pe mese să își găsească locul și jambonul (sunca afumata si fiarta, fosta crud-afumata, din productie proprie), casul proaspat din piata, ridichile, ceapa verde, maioneza cu smantana si cozi de ceapa verde si painea de casa, chiflele si cornurile coapte chiar atunci, proaspete si aburinde.

Mai mult, masa de Paste este decorata cu mici aranjamente din crengute, ornate cu oua colorate precum si cu vaze cu flori de sezon (narcise, zambile, lalele).

Retete-de-Pasti-savori-Urbane-2-1024x681

Totodată, masa noastra de Pasti este un brunch, adica un mic dejun extins. Intotdeauna ne petrecem Sarbatorile in familie, alaturi de copii si parinti. Ne asezam cu totii la masa si ciocnim oua. Cel care da primul cu oul spune „Cristos a inviat!” iar celalalt raspunde „Adevarat a inviat!”. In copilarie era un intreg concurs de ciocnit oua, noi alegandu-le pe cele mai rezistente si spargand cu ele tot ce prindeam. Si la scoala mergeam cu „oul invingator” ca sa ne intrecem si acolo la ciocnit, cu colegii de clasa (pe vremea aceea NU era liber in lunea de Pasti!), informează Saviourbane.ro

 

Apoi taiem drobul de miel (copt sambata seara si lasat la racorit in forma), sunca si casul proaspat. Alaturi de aceste bunatati avem tot timpul pe masa ridichi si ceapa verde si un castron mic cumaioneza la care i se adauga 2 linguri de smantana si o mana de cozi de ceapa verde tocate). In locul jambonului se poate fierbe un ciolan afumat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *