Ferma Hugh Lowe Farms este de trei decenii furnizorul de căpșuni al turneului de la Wimbledon, unul dintre cele mai prestigioase din turnee de tenis din lume. Calitatea preparatelor care sunt vândute spectatorilor sau oferite jucătorilor este una crucială, așa că ferma are grijă ca totul să fie ca la carte. De acest lucru, pe lângă patroana fermei, se asigură și mulți români, relatează AFP într-un reportaj video.
Ferma, supranumită și „Grădina Angliei”, se află în apropiere de Maidstone, în Kent. 700 de oameni lucrează aici, iar mulți dintre ei sunt români. Mai mult, angajatul considerat cel mai harnic de către patroana Marion Reagan este românul Constantin Anghel, care culege, în medie, 40 de kilograme pe oră. Potrivit sursei citate de „Libertatea„, Constantin a sosit acum patru ani în Kent, după ce a aflat de la un prieten că ferma face noi angajări. De atunci, el a ajuns să fie cel mai apreciat angajat și lăudat de patroană.
Când este turneul de la Wimbledon, agitația de la fermă este chiar mai mare. La fiecare două săptămâni, 30 de tone de căpșuni sunt livrate către organizatorii Wimbledon. E un procent mic din vânzările anuale, care se ridică la 5.000 de tone, dar contractul cu Wimbledon este unul dintre cele mai importante.
„Contractul cu Wimbledon este esențial pentru noi. Turneul este foarte de important, vă dați seama că suntem mândri că oamenii din întreaga lume mănâncă din căpșunile noastre„, a declarat pentru AFP Marion Raegan.
„Mâncarea și băutură de la Wimbledon sunt o religie, cu mari bucătari prezenți. Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni cu ceea ce trimitem”, mai spune patroana fermei. O caserolă cu 10 căpșuni costă, la turneul de la Wimbledon, aproximativ 2,30 de euro.
