Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranșa Alimentelor au confiscat aproape patru tone de carne, alături de alte alimente, în săpătămâna 10-16 august, din localuri de pe litoral.
În perioada 10-16 august au fost controlate 209 unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare, informează hotnews.ro.
Inspectorii au verificat 81 restaurante, 22 unitati tip fast-food, noua braserii, 18 unitati tip bufet, trei pizzerii, opt baruri, doua beach baruri, doua pensiuni, 34 magazine alimentare, patru rulote fast food, 11 laboratoare cofetarie/patiserie, patru cofetarii/patiserii, noua cantine, doua tonete de inghetata, unitati localizate la Navodari, Mamaia, Eforie, Costinesti si Mangalia.
In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea, depozitarea si comercializarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a acestora, precum si comercializarea produselor alimentare neconforme sau in spatii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de 11.400 de lei.
Au fost confiscate si retrase de la vanzare, urmatoarele produse alimentare: carne si produse din carne – 3.934 kg, lapte si produse lactate – 1.253 kg, peste si produse din peste – 968 kg, oua – 82 kg. Valoarea acestora este in cuantum de 41.933 lei.
Cateva tone de produse alimentare au fost confiscate saptamanal din localurile de pe litoral in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015.
