Unsprezece copii şi zece adulţi au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat micul dejun servit de o firmă de catering din Suceava.
Cei 21 de turiști sunt internați sub supraveghere la secția de boli infecțioase a Spitalului Judeţean Suceava. Aceștia au ajuns la spital duminică, la orele prânzului, după ce au acuzat simptome specifice toxiinfecției alimentare: grețuri, vărsături și frisoane.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția prefectului județului Suceava citat de digi24.ro, este vorba despre un grup de turiști (26 de copii și 14 adulți), venit din județul Mureș care a fost cazat la o pensiune din apropierea orașului Suceava și care a comandat cina și micul dejun de la o firmă de catering.
Turiștii au pornit duminică dimineață spre Târgu Mureș, iar pe drum 21 dintre aceștia s-au simțit rău.
Doi inspectori de la Direcția Publică Suceava au ajuns la pensiunea unde aceștia au fost cazați, cât și la firma care a livrat mâncarea, pentru a recolta probe epidemiologice pentru a depista cauza toxiinfecției alimentare.
Medicii spun că pacienții vor rămâne la spital înca două-trei ore, asta dacă starea acestora nu se înrăutățește.
