Mai este foarte puțin timp până la Sărbătorile Pascale așteptate cu mult fast de către toți credincioși români.
Mai mult, ne și gândim deja la masa încărcată cu bunătăți și la coșul plin cu ouă colorate. Pentru că, potrivit tradiției, de Paști, trebuie să mănânci ouă fierte cât mai frumos colorate și dichisite.
Însă este bine să ne luăm și măsuri de precauție, întrucât știm foarte bine că ouăle conțin foarte mult colesterol.
Astfel, nutriționiștii s-au pus de acord și au stabilit faptul ca intr-o saptamana poti consuma fara probleme 12 oua. Ți s-ar putea părea mult la prima vedere, însă se pare că deși este atât de blamat, acest aliment ii conferă organismului elemente nutritive esențiale, în special proteine de înaltă calitate, dar și grăsimi și antioxidanti sănătoși. Singura condiție este sa le gătești în mod corespunzător, informează Ele.ro
Totodată, multă lume se sperie de faptul că ouăle contțin colesterol. Specialiștii susțin că vorbim, de fapt, de unul dintre cele mai sănătoase alimente care, chiar dacă are un conținut bogat de colesterol nu este deloc un lucru rău. S-a demonstrat faptul că o dietă bogată în oua nu creste nivelul colesterolului nici măcar în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.
