Skip to content
Sport

Unde i-ai recomanda unui turist străin să mănânce, în București ?

Impresia săptămânii: restaurantele City Grill

 

Orice turist aflat în capitala bucureșteană va ajunge în mod aproape obligatoriu în Centrul Vechi al orașului. Cu toate acestea, dacă pașii îl duc către nordul orașului și se face timpul de masă, alegerea unui restaurant din rețeaua City Grill poate fi una dintre cele mai înțelepte opțiuni. Restaurantele s-au dezvoltat ca o rețea în tot Bucureștiul, cu variantele up-gradate și mai sofisticate – Hanul Berarilor, Carul cu Bere și Trattoria Bongiorno. City Grill a venit în peisajul culinar bucureștean ca un competitor direct pentru rețeaua La mama, pe care a și îngenunchiat-o în preferințele clienților. Ceea ce este remarcabil e tocmai faptul că respectă cu sfințenie propria lor definire de bucătărie românească urbană, astfel încât odată ce ajungi într-una dintre locații, știi exact la ce să te aștepți. Acesta este motivul pentru care în restaurantele lor vei găsi procente egale de turiști, corporatiști locali, grupuri de copii de la școli private și familii venite pentru masa de prânz. Însă un loc în care mănâncă localnicii bucureșteni, poate fi extrem de atractiv pentru turistul debusolat care caută un loc safe pentru mesele sale.
Cele patru restaurante (Lipscani, Covaci, Floreasca, Primăverii ) sunt aproape identice, făcute după aceeași rețetă (care s-a dovedit de succes) și nu oferă surprize neplăcute clientului. Nu contează dacă faci turism de familie, de grup sau individual – dacă vei căuta o mâncare cu specific românesc, cu certitudine în această locație vei găsi ceva care să îți placă. Conceptul restaurantului pare a fi acela de a manca bine, pe săturate și fără fandoseli și surprize. Totuși, chiar și cei mai pretențioși au o secțiune dedicată – City Grill Organic – care păstrează rețetele tradiționale, dar pregătirea acestora este făcută doar cu produse organice.
Mâncarea este tipic românească, dar găsești un procent satisfăcător de bucătărie internațională (secțiunea de salate și grătar/burgeri). Celebritatea, însă, și-au câștigat-o atunci când au lansat, în urmă cu ceva timp, platoul de mici – produs tradițional românesc, consumat cu mare plăcere și de turiștii ce caută ineditul mioritic, dar și de localnicii capitalei. În ceea ce privește băuturile non-alcoolice, nu putem sări peste sucul de mere, cu adevărat delicios.
Servirea este bună, suficient de rapidă cât să nu te irite așteptarea, chelnerii amabili, chiar dacă uneori exagerează cu întrebările: totul este bine? Va place mâncarea?
Așadar, dacă nu vreți să cheltuiți foarte mult , să mâncați rapid și bine, dar fără pretenții culinare internaționale și sofisticate, puteți să vă duceți amicul turist care vă vizitează orașul, la City Grill, fără teama de a greși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *