Skip to content
Sport

Vă facem poftă încă de la prima oră: ce NU știați despre salamul de biscuiți

gustos.ro

Ne-am gândit să vă facem poftă încă de la prima oră și să vă arătăm ce NU știați despre salamul de biscuiți.

Se pare că produsul este de origine italienească, preparat pentru prima oară în secolul al VIII-lea la vizita Papei într-o regiune a Italiei. Pentru noi, românii, are cu siguranță o istorie proprie, cea a fiecărei familii. Multitudinea de rezultate de pe Google ne arată popularitatea acestui desert care nu are, însă, o diversitate mare de preparare. Cu cocos, rahat, rom sau aromă de vanilie, salamul de biscuți rămâne una dintre cele mai savuroase și iubite prăjituri ale copilăriei, scrie Ediția de Dimineață.

Pentru a face un salam de biscuiți aveți nevoie, bineînțeles, de biscuiți, 250 de grame mai exact (dulci, de tipul petite beurre), trei ouă, 75 grame de cacao pudră, 100 grame de zahăr și 50 grame de unt.

Se bat ușor ouăle, să adaugă zahărul, praful de cacao și untul topit la temperatura camerei. Această compoziție se toarnă peste biscuții fărâmițați și se amestecă. Dacă vi se pare că nu puteți să amestecați prea bine, turnați puțin lapte pentru ca biscuții să se frăgezească. Se pot adauga și alte mirodenii sau ingrediente, cum ar fi rahatul sau stafide. Ultima etapă este cea a rulării compoziției pe o folie de plastic într-o formă perfectă de… salam. Desertul se pune la frigider și e gată de savurat după câteva ore.

Citiți mai multe AICIgustos.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *