Skip to content
Europa

Crescătorii de bovine, în pericol. Daniel Buda, europarlamentar PNL: Comisia Europeană trebuie să evalueze posibilitatea limitării importurilor de carne de vită din afara UE

Facebook/Daniel Buda

Sectorul cresterii de bovine, puternic afectat de provocarile ultimilor ani si de lipsa unor masuri concrete de sprijin, a atras atentia mai multor persoane reprezentative pentru agricultura, care sustin sprijinirea crescatorilor, prin orice mijloace posibile. Printre aceste persoane se afla si europarlamentarul Daniel Buda, care a atras atentia asupra problemei si a adus in discutie o serie de masuri directe si indirecte, ce pot fi luate de autoritatile europene, pentru a asigura competitivitatea fermierilor, relatează stiriagricole.ro.

Astfel, oficialul a vorbit si despre o masura indirecta de sprijin a acestui sector, si anume limitarea importurilor de carne de vita din spatiul extracomunitar, astfel incat fermierii sa poata ramane competitivi pe piata. In cele ce urmeaza va redam precizarile europarlamentarului Daniel Buda, publicate pe pagina sa de Facebook.

„Pe langa un sprijin consistent care ar trebui dat crescatorilor de bovine, Comisia Europeana trebuie sa evalueze posibilitatea limitarii importurilor de carne de vita din afara UE pentru a nu-i falimenta pe fermierii europeni!

In cadrul Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European, al carei vicepresedinte sunt, a fost sustinuta o prezentare de un reprezentant al Comisiei (DG AGRI) privind situatia actuala de pe pietele agricole. In cadrul interventiei pe care am avut-o, am atras atentia asupra provocarilor multiple cu care se confrunta crescatorii de bovine si necesitatii introducerii unor masuri de sprijin concret. De asemenea, ar trebui evaluata posibilitatea de a limita intr-o forma sau alta importurile din afara UE de carne de vita.

Mai mult, am readus in discutie abordarea incoerenta a Comisiei cu privire la carnea rosie. Pe de-o parte, acest produs nu intra in programul de promovare a Comisiei Europene din cauza ca aceasta institutie asociaza aparitia cancerului de consumul de carne rosie, dar pe de alta parte, Comisia Europeana sprijina importurile de carne rosie din afara UE. Un consum echilibrat de carne rosie nu afecteaza sanatatea umana, ci dimpotriva, are efecte benefice. La final, am subliniat necesitatea cresteriii accesibilitatii produselor bio pentru ca ne putem afla in situatia in care nu vom mai avea cerere pentru aceste produse”, scrie Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *