Skip to content
Sport

FOTO Președintele Iohannis și soția sa, la dineu cu principesa Margareta. Ce au servit invitații

Președintele României Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis au fost prezenţi la dineul oficial oferit de casa Regală miercuri seara, cu prilejul aniversării principesei Margareta, prima fiică a regelui Mihai.

„Împreună cu soția mea am participat aseară la dineul oficial oferit de Casa Regală la palatul Peleș, cu ocazia zilei de naștere a Principesei Moștenitoare Margareta. Pentru mine, Familia Regală reprezintă nu numai o pagină esențială din istoria țării noastre, ci și un simbol al valorilor pe care le admir: respect față de oameni, putere de a trece peste nedreptăți și greutăți, generozitate și bunăcuviință”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

La dineu prilejuit de împlinirea a 66 de ani de către principesa Margareta, au participat reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți ai clerului și societății civile, precizează Administraţia Prezidenţială.

„Domnul Klaus Iohannis este primul președinte în funcție din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleș, alături de Familia Regală. Pe 19 noiembrie 2014, la trei zile după turul al doilea al alegerilor prezidențiale, a fost și primul președinte care a avut o întâlnire cu Familia Regală înainte de învestire”, s-a precizat în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Principesa Margareta a pregătit un dineu special pentru 32 de ambasadori, diplomaţi sau sportivi. Invitaţii speciali au fost preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen Iohannis, care nu au stat la aceeaşi masă, potrivit protocolului.

„Sunt 23 de reguli care guvernează aşezarea la masă: în primul rând soţii nu stau unul lângă celălat , ocupa locuri diferite la masă, tocmai pentru a facilita socializarea şi niciodată un domn şi o doamnă nu ar trebui să stea unul lângă celălalt, deci întotdeauna sunt intercalaţi”, a precizat Sandra Gătejanu, director de protocol al Casei Regale.

Potrivit România TV, pentru început s-a servit mousse de somon cu avocado, apoi felul principal, friptura de vită cu sos de vin şi muştar, alături de o garnitură din cartofi si morcovi gratinaţi. La sfârşit s-a servit prăjitură cu zmeură şi frişcă. O zi întreagă s-a muncit pentru prepararea mâncărilor la acest dineu.

iohannis_margareta_facebook_79011200

 

Sursă foto: Facebook

palat_2 libertateasursa foto libertatea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *