Skip to content
Iași Știri locale

Iași: Carne de pasăre adusă din Polonia, infestată cu Salmonella

Facebook/Kanal D Romania

Mai multe probe din carne de pasăre adusă din Polonia au fost descoperite cu Salmonella de către specialiștii din cadrul DSVSA Iași. Zeci de tone de produse infestate cu această bacterie au fost retrase înainte de a fi comercializate în supermarketurile din Iași. Medicii veterinari au descoperit că operatorii economici voiau să vândă produsele contaminate și au distrus carnea infestată cu Salmonella. Specialiștii au verificat probele aduse la analiză în laboratorul DSVSA de către operatorii economici, dar și depozitele cu carne de pasăre, scrie bzi.ro.

Specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași au analizat 6 probe de carne tocată de pasăre, carne de pasăre spate cu os adusă din Polonia. Rezultatele la probele prelevate au arătat că acestea au Salmonella.

„Au fost descoperite 15 tulpini de Salmonella nepatogenă, provenite de la 6 probe de carne de pasăre, și alte două tulpini contaminate, respectiv Salmonella enteriditis. S-au luat măsurile necesare pentru ca produsele contaminate să nu ajungă pe piață. Din păcate, tehnologia prin care se obține carnea de pasăre favorizează dezvoltarea salmonellei, de aceea măsurile de siguranță trebuie sporite. Fie nu au fost procesate în condiții igienice, fie nu s-a făcut depozitarea corespunzătoare”, susțin specialiștii din cadrul DSVSA Iași.

DSVSA Iași: „Permanent se fac controale și la carnea de pasăre adusă din import, mai ales la cea din Polonia și Ungaria, care are mai des această problemă, infectarea cu Salmonella”

Întreaga cantitate de pui importată din Polonia descoperită de specialiștii DSVSA a fost confiscată din depozitele operatorilor economici, fără să fi ajuns pe rafturile magazinelor. Zeci de tone de carne de pasăre ajung în supermarketurile din Iași care sunt controlate de inspectorii DSVSA înainte de a fi comercializate sau operatorii economici aduc probe pentru a fi verificate în laborator.

„Permanent se fac controale și la carnea adusă din import, mai ales la cea din Polonia și Ungaria, care are mai des această problemă, infectarea cu Salmonella”, susțin specialiștii sanitar-veterinari de la DSVSA Iași.

Dacă sunt descoperite probleme la carnea importată, sunt notificate autoritățile veterinare din Polonia prin Sistemul Rapid de Alertă Alimente și Furaje (RASFF).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *