O alternativă gustoasă la clasicul cozonac de Sărbători este acest cozonac nemţesc cu stafide, rahat şi brânză de vaci. Ai nevoie de mult mai puţin timp pentru preparea lui, pentru că nu este nevoie de frământare şi nici de timp pentru dospire, conform unor surse citate de Romaniatv.net
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
Pentru aluat
– 150 g rahat
– 150 g stafide
– 100 ml rom
– un vârf de linguriţă esenţă de lămâie
– 540 g făină
– 120 g zahăr
– 1 ½ linguriţă de praf de coptun
– praf de sare
– 7 linguri unt tare
– 50 g unt
– 1 pachet brânză de vaci
– 1 ou
– 1 linguriţă esenţă vanilie
Pentru decor
– 50 g unt topit
– 200 g zahăr pudră
– 2 linguri apă caldă
– 2 linguri rom
Pofta buna !
