Salamul de biscuiti este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara foarte usor si rapid, este ieftin si delicios. Se poate prepara atat cu nuca de cocos cat si fara.
Iată de ce ai nevoie:
ingrediente
250ml lapte
4 linguri zahar
6 linguri caco
250g unt/margarina
600g biscuiti
150g rahat (facultativ: visine,ciocolata)
Modul de preparare:
Se face un sirop din 250 ml lapte, 4 linguri zahar si 6 linguri cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga 250 g unt sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.
Se adauga 600 g biscuiti zdrobiti grosier, rahat (100-150g), visine, bucatele de ciocolata etc. Daca amestecul este prea vartos, se adauga cateva linguri de dulceata de caise si putina cafea neindulcita.
Se ruleaza in folie, se presara cu nuca de cocos (facultativ) si se da la rece. Cantitatea este pentru 3 salamuri mai mici sau unul urias. Dupa cateva ore se taie felii si se serveste.
Salamul de biscuiti se serveste felii dupa ce a stat la rece si s-a intarit.
Poftă bună!
