Dacă ții post dar nu vrei să renunți la pateuri sau la crema de brânză tartinabilă, află că poți găti astfel de preparate din ingrediente 100% vegetale.
Pate de migdale cu mărar
Ingrediente:
• 1 cana de migdale decojite hidratate 8 ore
• sucul de la o lamaie medie
• 3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
• 2 fire de ceapa verde
• 1 legatura de marar
• 1 lingurita de sare neiodata.
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele înn blender până când obții o pastă.
Pate de linte
Ingrediente:
1 ceapa medie
2-3 linguri de ulei de masline
2-3 catei de usturoi
½ lingurita seminte de chimen macinate
Putin cimbru
Putin piper cayenne
½ lingurita boia de ardei dulce
½ legatura marar proaspat tocat
1 lingura suc de lamaie
sare neiodată.
Mod de preparare:
Puneti apa si un praf de sare intr-un vas, după care puneti la fiert ceapa taiata in sferturi. Cand este aproape fiarata adaugati lintea, lasati sa fiarba 3 minute si opriti focul. Dupa ce s-a racit, scurgeti apa si pastrati-o. Puneti lintea si ceapa in robotul de bucatarie, adaugati usturoiul, uleiul, boaiaua, cimbrul, chimenul, lamaia si sarea. Procesati pana cand se tranforma intr-o pasta fina. Daca este necesar pentru procesare mai adaugati cateva linguri din apa in care a fiert lintea, recomandă realitatea.net.
