Skip to content
Societate

Adrian Câciu, discuţii cu reprezentanţii Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene/Facebook Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene/Facebook

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu şi reprezentanţii Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională au discutat, vineri, despre problemele şi soluţiile pentru accelerarea absorbţiei în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi începerea implementării Programelor Regionale 2021-2027.

„Concret, au fost discutate măsurile pentru recuperarea întârzierilor, procesarea rapidă a cererilor de rambursare şi de plată depuse de beneficiarii POR”, arată postarea de pe pagina de Facebook a MIPE.

Un alt subiect de discuţie a fost contractarea angajamentelor pentru noul cadru financiar şi trecerea de la o absorbţie cantitativă la una calitativă.

„Accent deosebit astăzi în întâlnire s-a pus pe continuarea si eficientizarea procesului de descentralizare a fondurilor europene şi realizarea unei convergenţe reale în comunităţile locale în scopul diminuării disparităţilor regionale”, completează sursa citată.

Ministrul Câciu le-a transmis reprezentanţilor Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională „deschiderea sa totală pentru colaborare şi dialog printr-o abordare orientată către livrarea de rezultate cu impact real în îmbunătăţirea proceselor de atragere a fondurilor europene şi creşterea calităţii proiectelor implementate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *