Skip to content
Societate

Cine vrea să meargă la mare, trebuie să țină cont de asta! De la 1 iulie, cresc prețurile pe litoralul românesc

litoral Inquam Photos / George Călin

De la 1 iulie începe, în mod oficial, sezonul estival, iar acest lucru înseamnă că prețurile vor crește semnificativ, pe litoralul românesc. Cea mai importantă majorare de preț va avea loc la cazare. Pentru a găsi spațiu la hotelieri, prețurile vor crește cu 30%, în timp ce majorarea prețurilor de la restaurante nu va fi la fel de mare.

Startul oficial al sezonului estival, ziua de 1 iulie, aduce cu el și majorarea prețurilor pe litoralul românesc. Cea mai mare creștere de preț va fi resimțită de turiști pentru cazare. În acest caz, prețurile vor crește semnificativ, cu o treime. Ceea ce înseamnă că, pentru o noapte de cazare, turiștii vor plăti cel puțin cu 100 de lei în plus, în majoritatea cazurilor. În ciuda acestui aspect, turiștii au închiriat, deja, 80% din spațiile de cazare, pentru perioada sezonului estival.

1 iulie nu va aduce, însă, doar scumpirea cazării. Și prețurile la mâncare se vor majora, dar în acest caz procentul scumpirii nu va fi la fel de mare. Explicația pentru faptul că majorarea prețurilor la cazare este mai mare decât cea pentru mâncare este una obiectivă. Prețul produselor de la restaurantele de pe litoral au explodat încă de la 1 Mai, mulți dintre turiști fiind oripilați de aceste prețuri încă dinainte de startul sezonului estival.

Paradoxal pentru unii, Vama Veche a ajuns cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, în privința prețurilor la mâncare. O ciorbă costă  30-35 de lei, iar o shaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai exact 41 de lei . La restaurante, o bere costă  12 lei, iar o cupă de îngheţată – 20 de lei.

Și, pentru ca tacâmul să fie complet, va fi majorat și prețul pentru închirierea șezlongurilor. Turiștii care vor să închirieze un șezlong la mare vor plăti între 50 și 100 lei pe zi, în funcție de stațiune și tipul de șezlong pe care îl aleg. Există și o variantă mai scumpă, pentru aceia care doresc să închirieze un șezlong cu baldachin. În acest caz, tariful poate ajunge și la 200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *