Skip to content
Sport

Jocurile Olimpice de la Cracovia: România, pe locul 13 în clasamentul pe medalii

sursa: olympic sursa: olympic

După nouă zile de întreceri, țara noastră are un bilanț de 14 medalii: 5 de aur, 4 de argint și 3 de bronz.

România a urcat pe locul 13 în clasamentul pe medalii la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), joi, după nouă zile de întreceri.

România are un bilanţ de 14 medalii, cinci de aur, patru de argint şi cinci de bronz.

Cine sunt campionii români de la Jocurile Europene
Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin) şi Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, de Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, precum şi de scrimera Ilinca Pantiş la sabie, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă, scrie sport.ro.

Italia, lider în clasamentul pe medalii de la Cracovia
Italia este lider în clasamentul pe medalii, cu 22 de aur, 22 de argint şi 27 de bronz, urmată de Spania, 19-13-15, Ucraina, 19-10-7, etc.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *