Skip to content
Economie

Scumpire record a țigărilor

Tigari unsplash.com

Liderul pieței distribuitoare de țigarete, British American Tobacco (BAT), va scumpi țigările, începând cu 3 iulie, cu un leu pe pachet, o scumpire record comparativ cu cele de 50 de bani efectuate în ultimul timp, după ce și alte companii de pe piață au efectuat majorări de prețuri, însă mai reduse, în luna iunie, relevă datele analizate de Profit.ro.

În urma scumpirilor efectuate acum de BAT, un pachet de Kent 100 a ajuns la 25,5 lei, iar unul de Pall Mall, la 24,5 lei. Rothmans Blue și Lucky Strike vor putea fi achiziționate cu 25,5 lei.

Și JTI a scumpit țigările, începând cu 15 iunie, prețul unui pachet de Camel sau Winston ajungând la 23,5 lei, cu 50 de bani peste prețul din aprilie. Sortimentele de lux, Sobranie, costă 25,5 lei. Celălalt important distribuitor, Philip Morris (PM), a efectuat ultima scumpire, de 50 de bani pe pachet, pe 24 aprilie. Astfel, un pachet de Marlboro Red costă în prezent 24,5 de lei, iar unul de LM – 23 lei.

Și alte companii au publicat noile prețuri.

Țigările tradiționale românești, Carpați și Snagov, costă 18,5 lei, cu 50 de bani peste prețul de 18 lei din momentul lansării.

profit.ro

Mai multe detalii, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *