Skip to content
Opinii & Analize

Și dacă Prigojin o lua spre Galați?

Bogdan Stoica PS News

N-am chef de alte speculații, deja s-a umplut presa românească de narativul „operațiunea Wagner a eșuat dar a arătat slăbiciunea regimului lui Putin”, care este o tâmpenie incredibilă, mie mi se pare că Putin a ieșit mai puternic, pentru că a rezistat unui cuțit în spate. Dacă e să facem speculații, hai s-o facem pe asta: cum procedam dacă Prigojin și cei 50.000 de wagneri setoși de sânge, castrări și violuri o luau spre Galați?

Are România un plan de luptă/apărare pentru situația asta?

Are trupe/arme/muniții/provizii/logistică pregătite în zonă?

Există vreun plan/proceduri pentru populația din zonă?

Nu zic că dacă există ar trebui publicate pe internet. Dar niște mesaje liniștitoare ar fi binevenite în contextul în care mesajele neliniștitoare sunt la ordinea zilei. Le recapitulez doar pe cele din primăvara asta:

Efectivele de ofițeri s-ar putea reduce masiv, prin pensionări anticipate, dacă se umblă la pensiile de carieră.

Efectivele de militari sunt subdimensionate.

România încă nu are destule avioane, drone și fregate pentru a duce un război de apărare.

Incă facem achiziții și dotări dubioase: cumpărăm avioane vechi de 30 de ani, transportoare blindate care se scufundă în râuri, muniție din țări non-NATO și nu producem pulbere explozivă pentru că singura fabrica pe care o avem nu reușește să obțină un aviz de mediu.

Știu: Prigojin nu poate ajunge la Galați, era doar un exercițiu de imaginație. Din păcate, restul textului NU este un exercițiu de imaginație, ci crunta realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *