Skip to content
București

Sute de blocuri din capitală rămân fără apă caldă în plină vară. Zonele în care se desfășoară lucrări

sursa: emergencyplumbermanly

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunţat vineri, 30 iunie, că va efectua lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele din reţeaua primară în zone din toate sectoarele Capitalei, fiind afectate sute de blocuri, care vor rămâne temporar fără apă caldă.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, începând de luni vor fi efectuate următoarele intervenţii:

* Conducta Magistralei Griviţa, între Podul Grant şi strada Caraiman din Sectorul 1. Se vor executa toate operaţiunile necesare întregirii conductelor reţelei primare de termoficare DN 600mm, intervenţiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgenţă deja executate. Pentru aproximativ 25 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare.

* Lucrări de înlocuire a conductei DN 300mm, în zona Gării de Nord din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 70 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1965, această porţiune de reţea având aproape 60 de ani de funcţionare.

* Magistrala 1 Sud – Conducta DN 800mm – în zona străzilor Dumitru Slugeru şi Heliade între Vii din Sectorul 2, unde se continuă lucrările de înlocuire a reţelei primare. În prima etapă au fost deja înlocuiţi aproximativ 25 de metri de conductă cu acelaşi diametru. În perioada cuprinsă între 30 iunie şi 17 iulie se vor înlocui încă 100 de metri de conductă cu diametrul de 800mm, acesta fiind motivul pentru care a fost sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, către aproximativ 100 de blocuri. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1988, această porţiune de reţea având 35 de ani de funcţionare.

* Lucrări de reparaţii impuse pe Magistrala 2 Sud DN 1000mm, în zona străzilor Calea Vitan şi Mihai Bravu din Sectorul 3. Lucrările sunt impuse în primul rând de surparea deosebit de gravă a galeriei de termoficare prin ruperea plăcilor ce acoperă galeria pe Şoseaua Mihai Bravu, în apropierea intersecţiei cu Calea Vitan. În prezent, zona este împrejmuită şi circulaţia restricţionată. Pentru aproximativ 125 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 4 şi 13 iulie 2023, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1975, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

* Conducta DN 300mm, în zona străzii Reşiţa din Sectorul 4, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1976 această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

* Conducta DN 500mm, în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 48 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 şi 7 iulie 2023, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1984, această porţiune de reţea având aproape 40 de ani de funcţionare.

* Tronsonul de reţea – DN 200mm, pe strada Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba aproximativ 120 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 3 iulie şi 7 iulie 2023, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1988, această porţiune de reţea având 35 de ani de funcţionare.

Compania Municipală Termoenergetică Bucureşti atrage atenţia că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *