Skip to content
Sport

Tenis: Monica Niculescu și Eri Hozumi vor juca finala de dublu la Bad Homburg (WTA)

www.fanatik.ro

Perechea româno-japoneză Monica Niculescu/Eri Hozumi s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 250 de la Bad Homburg (Germania), dotat cu premii totale de 259.303 dolari, vineri, după ce a dispus de cuplul Tereza Mihalikova (Slovacia)/Makoto Ninomiya (Japonia) cu 6-7 (5/7), 6-4, 10-8.

Monica Niculescu şi Eri Hozumi s-au impus în faţa favoritelor numărul trei după două ore şi 10 minute de joc.

În primul set, Mihalikova şi Ninomiya, fostă parteneră a Monicăi, s-au desprins la 4-2, au ratat patru mingi de set la 5-3, încă una la 6-5, câştigând în tiebreak. În actul secund, Niculescu şi Hozumi a avut 5-0, adversarele s-au apropiat la 5-4, însă Monica şi Eri au încheiat cu un break. În super tiebreak, Niculescu şi Hozumi au condus cu 5-3, apoi au urmat cinci puncte consecutive ale adversarelor, însă Niculescu şi partenera sa au reuşit şi ele o serie de cinci puncte, obţinând victoria.

Mihalikova şi Ninomiya au comis 9 duble greşeli în acest meci.

Niculescu şi Hozumi şi-au asigurat un cec de 6.090 de dolari şi 180 de puncte WTA la dublu, iar în finală vor înfrunta cuplul Lidia Morozova (Belarus)/Ingrid Gamarra Martins (Brazilia).

Monica Niculescu are în palmares 10 titluri WTA la dublu şi alte 21 de finale pierdute. Ultimul trofeu l-a câştigat în 2021, la Nur-Sultan, alături de Anna-Lena Friedsam, iar ultima finală a jucat-o anul trecut la Nottingham, alături de Caroline Dolehide (SUA).

Anul trecut titlul la Bad Homburg a fost câştigat de Hozumi şi Ninomiya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *