Skip to content
România Frumoasă

România Frumoasă – VIDEO Imagini de poveste din Apuseni. O căprioară cu doi iezi la scăldătoare

căprioară captură video

Imagini de poveste într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, unde o cameră de monitorizare a faunei a surprins o căprioară grijulie cu cei doi iezi ai săi.

Potrivit specialiștilor din cadrul Romsilva, căprioarele au unul până la trei iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile. Ei depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, când stau ascunși, dar apoi de dezvoltă rapid, dublându-și greutatea după câteva săptămâni.

Căprioara este un mamifer din familia Cervidae cu o lungime în jur de un metru și o înălțime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi și subțiri, gâtul ușor alungit, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp. Se hrănește cu muguri, ghindă, jir și rugi de mure.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva , are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj , #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *