Skip to content
Republica Moldova

VIDEO Filmul atacului armat de pe Aeroportul din Chișinău: Polițistul a fost imobilizat în două secunde

Chisinau International Airport Sursă foto: Chisinau International Airport

Apar noi informații despre atacul armat din Aeroportul Chişinău. Autoritățile din R. Moldova au precizat că agresorul a fost reținut, iar, în prezent, este în stare gravă și se află sub supravegherea medicilor și a forțelor de ordine. De asemenea, s-a stabilit că nu a fost vorba de un act de terorism, notează digi24.ro.

Potrivit șefului Inspectorului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu atacatorul a aterizat cu ruta Istanbul-Chișinău, aterizarea la 14:48, procesarea documentelor pasagerilor rutei respective a început la 15:10, la 15:21 documentele lui au fost procesate de Poliția de Frontieră, el fiind la momentul respectiv izolat și anunțat că nu poate intra pe teritoriul R. Moldova.

Viorel Cernăuțeanu mai spune că inițial nu știau că atacatorul era căutat în Tadjikistan pentru răpirea prim-vicepreşedintelui unei dintre cele mai mari bănci, aflând ulterior. Mai mult, spun autoritățile, agresorul nu a putut explica foarte clar motivul sosirii și scopul aflării pe teritoriul R. Moldova. La scurt timp, bărbatul a început atacul asupra unui polițist de frontieră. Agresorul i-a împușcat pe acesta și pe o persoană de la securitatea aeroportului. De asemenea, autoritățile de la Chișinău au mai precizat că polițistul a fost luat prin surprindere, totul întâmplându-se în câteva secunde.

Acțiunea propriu zisă de atac asupra polițistului de frontieră a avut loc la 17:13 atunci când polițistul a fost atacat pe neașteptate, lovitura imobilizatoare având loc în aproximativ două secunde”, mai spune Cernăuțeanu.

Citeşte aici articolul integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *